Algemeen
Mieneke Aalberts  |  08 juni 2021

Opladers

Met het project #OPLADERS zijn de gemeenten Heerde, Lochem en Zutphen vorig jaar een beweging gestart waarin het normaal is om vragen rondom opgroeien en opvoeden meer met elkaar te delen, hulp aan te bieden en te vragen.


Zomervakantie

De kinderen gaan nog maar een paar weken naar school en dan begint de zomervakantie. Zes weken vrij. Hoe heeft u dat geregeld? Bent u of u beiden zes weken vrij om er te zijn voor de kinderen? Misschien heeft u om beurten vrij en dan gezamenlijk twee weken vrij om nog op vakantie te gaan. Is er een oma of opa die met regelmaat komt oppassen of waar de kinderen naartoe kunnen?

Zes weken. Dat is een hele lange tijd. Er zijn ouders die daar als een berg tegenop zien. Ouders met een klein netwerk die geen beroep kunnen doen op een opa of oma. Een ouder zonder partner die alleen voor de kinderen zorgt en daarbij misschien wel een baan heeft. Zes weken vrij nemen van je werk is onmogelijk.

Denkt u wel eens aan deze ouders? Vraagt u zich wel eens af hoe zij in die zomervakantie de kinderen gaan opvangen? U zou deze ouders kunnen opladen door aan te bieden hun kinderen een dag in de week op te vangen. Er zijn gezinnen die, om financiële redenen, niet met vakantie kunnen gaan. Als u toch naar het zwembad gaat of naar de schaapjes op de Renderklippen zou u kunnen aanbieden om hun kinderen mee te nemen. Het hoeft niet groots en het hoeft ook niet heel vaak maar zo nu en dan uw hulp aanbieden betekent voor de ander heel veel.

Help je mee?

Heb je een mooi voorbeeld van hoe je een #OPLADER voor iemand anders bent geweest? Heb je iemand anders gevraagd om een #OPLADER voor jou te zijn? Deel die voorbeelden met ons zodat wij andere ouders hiermee kunnen inspireren. Natuurlijk blijf je in de voorbeelden anoniem. Wil je meer weten over #OPLADERS? Kijk dan op mijnopladers.nl, of neem contact op met de aanjager Linda Seinstra (l.seinstra@heerde.nl, 06-19302657).